Eski Türk İnancı'na (Gök Tanrı) olan merakımdan dolayı bu konuyla alakalı bütün kitapları okumaya çalışıyorum. Asu Mansur adlı bir ablamız uzun bir eğitimden geçip "Kham" olmuş ve bu güzel kitabı yazmış. Eleştirilerime geçmeden önce kitabı okurken zevk aldığımı belirteyim. Sıradan bir kişisel gelişim kitabı veya kapsamlı bir din/inanış kitabı değil bu. Edindiği tecrübelerle, öğrendikleriyle, uygulamalarıyla bu kitabı yazmış, çok da iyi etmiş.

Eleştirilerime gelince;

- (Eski) Türkçede "h" harfi yoktu, "din adamları"nın adı "Kham" değil "Kam"dı.

- Kitap belli ki çok satsın diye Türkiye'de yaygın olarak bilinmeyen "Kam" yerine daha fazla bilinen ve Moğolca asıllı olan "Şaman" sözü kapakta kullanılmış, önsözde Şaman sözü kitap içerisinde Kam anlamında kullanılıyor diye belirtilse de kitap içeriğinde kullanılmamış. 

- Kam Karak ablamızın nerede ve kim(ler)den eğitim aldığı (yabancıların "credentials" dediği) belirtilse çok daha iyi olurdu. 

- Kamlık ile Şamanlık arasındaki farklara odaklanılsa güzel olurdu. Kitap adında "Şaman" kullanıp da Şamanizm ile Gök Tanrı inancının arasındaki farklardan bahsetmemek bana biraz "pazarlama aracı olarak kullanma" gibi geldi.

- Destek Yayınları'nın diğer kitapları genelde saçma sapan kişisel gelişim kitapları olduğunu farkedince bu kitaptan istediğim ya da beni doyuracak bilgiler alabileceğimi sanmamıştım o yüzden beklentim de yüksek değildi. 

- Akademik araştırma için değilse de kişisel meraktan okunabilecek bir kitap.